HomeSEOLong Tail Keywords

Long Tail Keywords

Long tail keywords zijn het pareltje van SEO. De methodes in dit artikel zijn zeer eenvoudig en effectief. Laten we beginnen met een overzicht van wat long tail keywords eigenlijk zijn.

Wat is een long tail keyword?

Een long tail keyword is een specifieke zin die drie of meer woorden bevat. Het heeft weinig concurrentie omdat het niet zo populair is als een enkel woord, maar er kan minder vaak op worden gezocht dan op een langer trefwoord. Bijvoorbeeld, “beste linkbuilding specialisten van Amsterdam” heeft een lager zoekvolume dan “linkbuilding specialist” maar ze betekenen allebei hetzelfde.

Dus waarom zou je je zorgen maken? Omdat Google pagina’s rangschikt op basis van hun relevantie voor zoekopdrachten van gebruikers, dus als je hoger scoort voor bepaalde zinnen dan andere, betekent dit dat je betere inhoud hebt!

Zoals we allemaal weten, gebruiken zoekmachines algoritmen, crawlers genaamd, om gegevens van websites te verzamelen en deze te indexeren om zo relevant mogelijke resultaten te bieden. Eén manier waarop deze crawlers werken is door uit te zoeken welke zoekwoorden mensen gebruiken bij het zoeken naar informatie.

Met andere woorden, ze ontdekken welke zoekwoorden het vaakst worden gebruikt binnen de pagina’s van een website. Na het browsen van een bepaalde site vergelijkt de crawler vervolgens de onderwerpen die op elke pagina worden gevonden om te bepalen of deze overeenkomen met de zoekopdracht van de gebruiker.

Dit is hoe Google met long tail keywords omgaat

Wanneer iemand een zoekwoord intikt in Google, zoals “linkbuilding uitbesteden“, filtert Google de trefwoorden analyseren en de trefwoorden die niet relevant zijn voor de zoekopdracht van de persoon eruit filteren. De reden waarom “linkbuilding” wordt uitgefilterd, is dat Google begrijpt dat deze term te algemeen is en niets te maken heeft met het soort informatie waarnaar de zoeker op zoek is. Daarom verschijnt hij niet in de resultaten.

Wat Google zijn bezoekers wil bieden, zijn resultaten met informatie van goede kwaliteit over het betreffende onderwerp. En ook al staat het woord “linkbuilding” in de inhoud van de pagina, Google kan niet zien of die informatie juist en geschikt is voor de bezoeker die de zoekwoorden heeft getypt.

Daarom filtert het “linkbuilding” eruit omdat het niet genoeg informatie bevat voor de bezoeker.
Als iemand echter iets zou intypen als “het beste linkbuildingbedrijf in Amsterdam”, zou Google dat relevanter vinden en dus hoger ranken dan een pagina die dezelfde term noemt zonder extra context.

Stappenplan voor long tail keywords

Kortom, long tail keywords zijn een geweldige manier om hoog te scoren in zoekmachines omdat ze gebaseerd zijn op termen die mensen gebruiken bij het zoeken naar informatie. Met andere woorden, ze zijn specifieker en duidelijker. Dus laten we nu eens kijken hoe je het meeste uit long tail keywords kunt halen en je zoekmachine ranking kunt verbeteren.

 1. Gebruik koppen
  Als je een blogbericht schrijft, zorg er dan voor dat je subkoppen onder de hoofdtitel plaatst. Dit helpt Google de pagina sneller te crawlen en te indexeren. Door dit te doen, kun je de kans op een ranking voor long-tail zoekwoorden vergroten.
 2. Gebruik vette tekst
  Een andere eenvoudige truc is om de belangrijke delen van je tekst vet te maken. Als je bijvoorbeeld de voordelen van een product wilt benadrukken, kun je iets schrijven als “De beste linkbuilding voor kleine bedrijven”. Of misschien wil je het belang van een punt benadrukken. Zorg ervoor dat je het long tail keyword waarop je je wilt richten benadrukt.
 3. Link naar andere sites
  Deze methode kan moeilijk te implementeren zijn, maar is zeer nuttig. Als je een andere bron (een specifieke webpagina) noemt in je eigen inhoud, zorg er dan voor dat je een link naar die pagina toevoegt. Zoals ik al eerder zei, wil Google zijn gebruikers voorzien van accurate en relevante informatie, dus het zal je belonen voor het linken naar betrouwbare bronnen.
 4. Optimaliseer afbeeldingsnamen
  Je moet ook de naam optimaliseren van alle afbeeldingen die je in de inhoud gebruikt. Dit kan via alt-tags. Je hoeft niet voor elke afbeelding unieke bestandsnamen te maken; in plaats daarvan kun je de afbeeldingsbestanden gewoon hernoemen volgens een gemeenschappelijk thema.
 5. Maak relevante pagina’s voor het long tail keyword
  Als je verschillende pagina’s hebt die verschillende informatie geven over hetzelfde onderwerp, dan moet je overwegen om voor elke pagina aparte landingspagina’s te maken. Bijvoorbeeld, als je een pagina hebt over linkbuilding tools, maak dan een pagina speciaal gewijd aan die tool.
 6. Maar vergeet niet dat short tail keywords hier het einddoel zijn. Zij zijn het belangrijkste SEO-target van je website en moeten de focus zijn van de inhoud. Richt je op het verkrijgen van een positie voor de termen die er toe doen en al het andere valt op zijn plaats.

© Backlink B.V. 2024.