HomeSEODomain Rating door Ahrefs

Domain Rating door Ahrefs

De Domain Rating metric van Ahrefs is er een die door de hele SEO-branche wordt erkend. Het volgt minder goede beoordelingen op zoals domein– en pagina-autoriteit. Een hoge domeinrating betekent dat een website een uitstekende reputatie heeft en geloofwaardiger is voor zoekmachines.

Het Ahrefs-team baseert de ranking op tal van criteria, zoals het aantal backlinks, de leeftijd van domeinen, aanwezigheid van social media en andere signalen. Hoe hoger je domeinrating is, hoe groter je kansen op succes in de SERP’s zullen zijn.

Ahrefs biedt een gratis versie van hun platform met beperkte mogelijkheden waar je de Domain Rating van een website kunt opzoeken. Inzicht in Domain Rating en hoe je een gamed DR kunt herkennen, helpt je om betere keuzes te maken.

Wat is een Domain Rating?

Een domain rating (DR) is een waarde die aan elk domein wordt toegekend op basis van de kwaliteit van de links die ernaar verwijzen en de algemene reputatie van de site. Elke individuele site krijgt een score tussen 0 en 100. Hoe hoger de score, hoe waardevoller het domein.

Waarom zou ik me zorgen maken over mijn Domain Rating?

Een goede domain rating geeft aan dat je website (meestal) een goede reputatie heeft. Om dit te bereiken moet je relaties opbouwen met andere sites. Dit proces is niet eenvoudig en vergt inspanning en tijd, vooral als je te maken hebt met gemanipuleerde DR.

Hoe herken ik een gemanipuleerde Domain Rating?

Als een website veel backlinks heeft die niet relevant zijn, weet je waarschijnlijk al hoe laat het is. Door naar de belangrijkste backlinks van een website te kijken, kun je zien of deze backlinks op een logische manier geplaatst zijn. Als je vooral onduidelijke of irrelevante plaatsingen tegenkomt, weet je dat je een gemanipuleerd linkprofiel bekijkt.

┬ę Backlink B.V. 2024.