HomeSEOWat is Bing? De zoekmachine uitgelegd

Wat is Bing? De zoekmachine uitgelegd

Een zoekmachine is een manier om informatie te vinden op het internet. Er zijn veel verschillende soorten zoekmachines en ze werken allemaal op een iets andere manier. Bing is een van de grootste, maar veel kleiner dan Google. Het wordt gemaakt door Microsoft, dat in 1975 werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen.

Bing is gevestigd in Seattle, Washington, maar heeft kantoren over de hele wereld, waaronder in Londen, Parijs, Rio de Janeiro, Shanghai, Beijing, Sydney en Hong Kong. En je kunt Bing niet alleen in het Engels gebruiken, maar ook in andere talen.

Hoe werkt Bing?

Als je een zoekopdracht intypt in je webbrowser (zoals Chrome of Firefox), stuurt die dat verzoek door naar de zoekmachine. Die zoekmachine zoekt dan in zijn index naar relevante overeenkomsten en geeft die voor je weer. Als je naar Bing gaat, gaat je verzoek naar hun servers waar ze zoekopdrachten door hun index halen. Dan verschijnen de resultaten voor je op het scherm. Het hele proces duurt slechts milliseconden.

Waarom Bing?

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom mensen Bing verkiezen boven Google:

  • Bing is gebaseerd op Microsoft technologieën zoals Windows en Outlook, dus het is speciaal ontworpen voor het web. Daardoor is het gemakkelijker te gebruiken en veiliger.
  • Sommige gebruikers geven de voorkeur aan de beeldzoekfuncties van Bing. In zekere zin is dit vergelijkbaar met hoe Google werkt. Maar terwijl Google zoeken beperkt is tot tekst, kan Bing je ook dingen als video’s, kaarten en zelfs 3D-objecten laten zien.
  • Bing heeft veel geweldige functies waarmee je gemakkelijk een geïnformeerde beslissing kunt nemen over wat je gaat kopen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe laptop, kun je in Bing gedetailleerde specificaties van elk model vinden. Evenzo geeft Bing je prijzen en beoordelingen van verschillende restaurants bij jou in de buurt.
  • Als je je zorgen maakt over privacy, is Bing misschien de betere keuze voor jou. Ze houden je geschiedenis niet bij zoals Google dat doet.
  • Bing is iets sneller dan Google. Volgens sommige tests duurt het minder lang om een pagina te laden met Bing dan met Google.
  • Bing is ook goed voor het vinden van lokale bedrijven, omdat je info als telefoonnummers, adressen, recensies en foto’s te zien krijgt als je naar ze zoekt.
  • Bing heeft een heel goede vertaalfunctie waarmee je pagina’s kunt vertalen in de taal van je keuze.
  • Bing heeft een groot aantal hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen bij het onderzoeken van onderwerpen, waaronder de mogelijkheid om feiten en statistieken te controleren, nieuwsartikelen te lezen en grafieken te maken.
  • Het heeft ook ondersteuning voor spraakgestuurd zoeken. Dus als je je stem wilt gebruiken in plaats van typen, kun je een zoekopdracht inspreken op je computer en Bing zal relevante resultaten oproepen.

Hoe SEO voor Bing werkt

Als je Bing gebruikt, komen je zoekresultaten uit hun index. Om die resultaten te verbeteren moet je je website en inhoud optimaliseren voor Bing’s index. Hier zijn drie manieren waarop je dit kunt doen:

Optimaliseer je Title Tags

Als je ooit een zoekmachine hebt gebruikt, dan weet je dat het eerste wat ze tonen een kort stukje tekst is onder je zoekopdracht. Deze worden “title tags” genoemd. Je moet deze zorgvuldig schrijven, want ze zijn heel belangrijk om ervoor te zorgen dat Bing je site toont.
Hier zijn de regels voor het schrijven van title tags:

  • Elke pagina op je site heeft een unieke title-tag nodig.
  • Je titels moeten niet te lang zijn – ze moeten normaal gesproken tussen de 10 en 70 tekens lang zijn. Als je die limiet overschrijdt, laat Bing misschien niet je hele titel zien.
  • Het beste is om je titels kort, duidelijk en informatief te houden.

Gebruik broodkruimels

Soms is het broodkruimelspoor boven een zoekresultaat echt nuttig om te begrijpen op welke pagina een site zich eigenlijk bevindt. Maar soms ook niet. In die gevallen kun je nog steeds broodkruimels gebruiken als methode om zoekers naar je eigen website te leiden.
Als je bijvoorbeeld een blog hebt, dan kun je breadcrumbs op je berichten zetten. Bezoekers kunnen er dan op klikken en direct naar een specifieke pagina op je site gaan. Dit is handig om hen te helpen navigeren op je site.

Ook kun je breadcrumbs gebruiken om je inhoud te ordenen. Als je een enorme site hebt, kan het moeilijk zijn om uit te zoeken waar alles staat. Je kunt broodkruimels gebruiken om pagina’s te groeperen, zodat bezoekers precies kunnen vinden wat ze zoeken zonder door een heleboel submenu’s te hoeven boren.

Bing Webmaster Tools

Als je je website hebt geoptimaliseerd, moet je hem aanmelden bij Bing Webmaster Tools. Zodra je je hebt aangemeld, geeft Bing je toegang tot hulpmiddelen waarmee je je site kunt beheren. Laten we er een paar bekijken.

Analytics

Allereerst is Bing Search Analytics een hulpmiddel waarmee je de prestaties van je pagina’s in Bing kunt bekijken. Je kunt je rangschikking voor verschillende trefwoorden zien, samen met hoe vaak je site in de zoekresultaten voor die zoekopdrachten verscheen.

Het is ook een goede manier om de zoekprestaties van je concurrenten in de gaten te houden. Je kunt zien op welke zoekopdrachten je concurrentie vaker heeft gezocht en uitzoeken wat hoger scoort in de zoekmachines.

Sitemap Builder

De Sitemap Builder helpt je om XML sitemaps voor je website te genereren. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat Bing alle pagina’s op je site kent.

Index Dekking Rapport

Het Index Coverage Report tenslotte vertelt je of Bing elke pagina op je site heeft gevonden. Als er iets ontbreekt, kun je dat meteen herstellen.

© Backlink B.V. 2024.