HomeSEOAhrefs

Ahrefs

Ahrefs is volgens veel experts de beste online tool voor het vinden van backlinks, zoekwoorden en ideeën voor content. Het biedt veel gegevens over top zoekmachines als Google, Bing en Yahoo, maar ook over sociale mediaplatforms als Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. De tool bevat ook informatie over concurrenten of partners in je niche. Het bedrijf is opgericht door drie voormalige medewerkers van het nu beursgenoteerde Semrush, die het sindsdien hebben ontwikkeld tot een nog grotere SEO-tool dan hun vorige tool. Je kunt Ahrefs gebruiken om backlinks bij te houden, uit te zoeken waar je website in zoekmachines scoort, je concurrentie te bespioneren en nog veel meer.

Wat is Ahrefs?

Allereerst biedt Ahrefs een breed scala aan tools die verder gaan dan alleen SEO. De tool is ontworpen om je te helpen met verschillende aspecten van marketing, waaronder betaald adverteren, e-mailmarketing en linkbuilding. Hieronder bekijken we enkele van de belangrijkste functies van deze tool.

Backlink Analyse Tool

Met de Backlink Analyse tool kunnen gebruikers backlinks controleren van verschillende bronnen zoals blogs en nieuwssites, forums, startpagina’s en individuele webpagina’s. Deze tool helpt je om te zien welke websites naar jouw site linken en of die links verbeterd kunnen worden.

Hulpmiddel voor zoekwoordenonderzoek

Deze keyword research tool laat je zien waar mensen naar zoeken die met jouw bedrijf te maken hebben. Het bevat meer dan 350 miljoen trefwoorden en zinnen en je kunt ze filteren op taal, locatie en zoekvolume. Je kunt ook direct zoekopdrachten uitvoeren via Google, Bing en Yahoo!

Domain/SEO Competition Tool

Deze tool geeft je een overzicht van hoe concurrerend een domein is. De metriek op domeinniveau omvat het aantal backlinks, de Domain Rating en Referring Domains. De algemene rangschikking omvat het verkeersvolume en de Alexa ranking.

Rapportages over concurrenten

Je kunt dit hulpmiddel gebruiken om te zien welke trefwoorden je concurrenten gebruiken, hoe ze zichzelf promoten op sociale media en naar welke websites ze hebben gelinkt. Je kunt ook je eigen site vergelijken en suggesties krijgen voor verbeteringen.

Content ideeën Generator

Zoals de naam al zegt, stelt dit hulpmiddel onderwerpen voor blogberichten voor op basis van je branche, categorie en locatie. Dit kan je veel tijd besparen bij het maken van nieuwe inhoud.

Waarom is Ahrefs zo duur?

Als je je wilt aanmelden voor Ahrefs, moet je € 119 per maand of € 1000 per jaar betalen. Dat is behoorlijk prijzig vergeleken met andere SEO-tools die tegenwoordig beschikbaar zijn. Moz Pro biedt bijvoorbeeld een gratis proefversie met beperkte toegang. En er zijn ook opties zoals SEMrush die betere prijsplannen bieden. Bovendien kun je bij Ahrefs de software niet uitproberen voordat je je aanmeldt. Dus als het je niet bevalt, is het te laat.

© Backlink B.V. 2024.